Appelsinvafler

Appelsinvafler. Foto Arne Nohr

Appelsinvafler

Appelsinvafler er en spennende måte å lage vafler på. Nå når det er vaffeldag (Dette skjer hvert år den 25. mars) og appelsinene er både saftige og søte, passer det utmerket å lage vafler hvor appelsin er en av ingrediensene. Vaflene smaker og dufter appelsin. Jeg synes disse vaflene er helt spesielle, og de kan nytes med brunost eller syltetøy og rømme.

 

Dette trenger du: (Gir cirka 11 vaffelplater)

3 egg

1 dl sukker

100 gram smør

3 dl tjukkmjølk eller kulturmelk

3 dl saft av presset appelsin

1 ss revet appelsinskall

1 ts bakepulver

1 ts natron

litt kardemomme

4.5 dl hvetemel

Start med å smelte smøret. Avkjøl dette litt før du skal bruke det. Vask appelsinen før du river appelsinskallet. Husk at det er bare det ytterste oransje laget som skal brukes. Hvis det blir med hvitt, vil smaken bli bitter.

Visp egg og sukker, og tilsett de andre ingrediensene. La vaffelrøren svelle i cirka 20 minutter før du steiker vaflene.

Disse vaflene kan steikes i et bålvaffeljern eller et vanlig vaffeljern. Husk å smøre jernet før du starter med steikingen. La vaffeljernet være skikkelig varmt før steikingen starter.

Legg vaffelplatene på ei rist eller lignende når de er ferdig stekt.

Appelsinvafler smaker best når de er nystekte.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...