Molter om vinteren

Molter om vinteren. Foto Arne Nohr

Molter om vinteren

Molter om vinteren er en smakfull dessert som består av molter, marengs og vispet krem med vanilje. Dette er herlige smaker som passer godt sammen. Det er godt å bruke litt av sommerens bærfangst nå i førjulstiden. Tør du å servere denne i stedet for moltekrem etter julemiddagen?

Dette trenger du til 4 personer:

12 marengs

3 dl kremfløte

ekte vaniljesukker

250 gram molter

litt sukker til å røre i moltene og til kremen

Du kan velge om du vil lage marengs selv eller kjøpe ferdige. Hvis du lager marengs selv, anbefaler jeg at du gjør dette dagen før du skal bruke dem.

Marengs:

2 eggehviter

125 gram sukker

1/4 ts salt

1 ts sitronsaft

Bollen som du skal vispe i gnis inn med salt og noen dråper sitron. Ha eggehvitene og halvparten av sukkeret i bollen. Visp til dette er luftig, før du tilsetter resten av sukkeret. Massen skal være skinnende og så stiv når den er ferdig at du kan snu den på hodet.

Ha marengsen i en sprøytepose og lag små topper på bakepapir.

Sett brettet i ovnen ved 100 grader i cirka 1-1.5 time. Skru av varmen, og la marengsene stå i ovnen til temperaturen har gått helt ned. De kan også stå der til du skal bruke dem.

Marengsene som du ikke skal bruke oppbevares i en tett boks.

Fremgangsmåte Molter i snøen

Jeg anbefaler at du lager desserten rett før servering.

Rør forsiktig sammen molter og litt sukker. Bruk gjerne noen fine bær til pynt.

Pisk kremen sammen med litt sukker og vanilje.

Bruk et glass, og legg krem, marengs (i biter) og molter lagvis. Pynt med en hel marengs og molte øverst. Da er det bare å nyte!

Denne oppskrifta finner du i boka «Moltetur». Der finner du også andre oppskrifter med molter.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...