Rosenkåltimbal

Rosenkåltimbal. Foto Kirsten Winge

Rosenkåltimbal

Rosenkåltimbal er herlig  og spennende tilbehør til rype, skogsfugl og hjortevilt. Denne fargerike og smakfulle timbalen består av blant annet rosenkål, sopp, bacon og sjalottløk. Dette er smaker som passer sammen, og som kompletterer et godt måltid. Det kan også være et lite måltid i seg selv.

Dette trenger du til 4 personer:

200 gram rosenkål

50 gram sopp

150 gram bacon

1 sjalottløk

smør til steking

2 egg

1 dl fløte

¼ ts salt

¼ ts pepper

 

Kok opp vann i en kasserolle, og legg i rosenkål. La dette trekke 3 minutter. Ta rosenkål opp av vannet, og fres disse lett i en panne sammen med sopp skåret i biter eller skiver, baconbiter og finhakket sjalottløk. Bland sammen, og fordel dette i 4 små, ildfaste former som er smurt på forhånd. Du kan også bruke en litt større ildfast form og ha alle ingrediensene i den.

Bland sammen egg, fløte, salt og pepper, og fordel dette over formene.

Rosenkåltimbal steikes i vannbad ved 200 grader i 15 minutter.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...