Sommerdrink med markjordbær

Markjordbær. Foto Arne Nohr

Markjordbær. Foto Arne Nohr

Nå rødmer markjordbærene! Det er vel ingen gang at jordbær smaker bedre enn når du kan plukke disse yndige små og aromatiske markjordbærene. Visste du forresten at det går ca 2000 markjordbær på en kilo? Det er sunt å spise markjordbær. De inneholder noen av de kraftigste antioksidantene. De beskytter hjertet og virker betennelsesdempende.  «For hvert tredje markjordbær du spiser, dannes det en ny bloddråpe.»Det aller beste er å spise dem så fort som mulig. Eller så kan du lage en herlig fromasj med markjordbær. Oppskriften finner du på min hjemmeside: kirstenwinge.no

Noe annet som er godt i sommervarmen, er å lage en musserende sommerdrink med markjordbær. Enten med eller uten alkohol. Godt er det uansett!

Sommerdrink

1/2 kilo markjordbær

1 flaske musserende vin eller champagne, eller eplecider

Kjør markjordbærene i food-processor eller mos dem for hånd. Legg en skje av denne mosen i bunnen av et glass, og hell på musserende drikke. Pass på at du ikke fyller glasset for mye, da vil det skumme over.

Du har kanskje også lyst til å lese...