Tekake
Tekake
Tekake er et av mange gode matminner jeg har med fra Trøndelag. Sammen med en kopp kaffe er dette helt himmelsk! Kaken har lang holdbarhet, og er saftig og smakfull. Denne oppskriften bruker jeg til en liten langpanne (26 x 39 centimeter).
Oppskrift:
175 gram smør
400 gram hvetemel
250 gram sukker
1 egg
2 dl melk
2 1/2 ts bakepulver
10 dråper mandelessens
Topping:
50 gram smeltet smør
sukker
kanel
kokosmasse
Start med å smuldre smør og mel. Jeg bruker alltid hendene til dette. Det er en fordel at smøret er temperert, slik at det er greit å smuldre.
Tilsett de øvrige ingrediensene, og rør slik at massen blir glatt og fri for klumper.
Hell deigen i ei form som er kledd med bakepapir. Har du ikke bakepapir må du huske å smøre forma godt. Jeg bruker ei form som er kvadratisk, og hvor kantene kan tas av etter stekingen. Bruk en slikkepott slik at deigen fordeles jevnt i formen.
Hell smeltet smør på toppen av deigen, og strø kanel, sukker og kokosmasse på overflaten slik at alt dekkes.
Tekaken steikes ved 200 grader nederst i ovnen i cirka 30 minutter.
Avkjøl kaken, før du nyter et stykke sammen med kaffe eller det du ønsker å drikke.