Ramsløksnurrer
Ramsløksnurrer
Ramsløksnurrer er det perfekte bakverk til mange slags supper, som for eksempel neslesuppe. Disse er herlige som tilbehør til et koldtbord eller rett og slett som turmat. Nå i høstesesongen for ramsløk, er det artig å kunne nyte og nytte ramsløk på flere måter.
Oppskriften på disse snurrene gir cirka 14 stykker, og du kan doble eller tredoble oppskriften hvis du ønsker. Ramsløksnurrer kan fryses og tines opp igjen.
Oppskrift
3 dl fingervarmt vann
25 gram gjær
1/2 dl rapsolje eller annen olje
1 dl sammalt hvete grov
cirka 6-7 dl hvetemel
1 ts salt
1 ss maltekstrakt (honning eller sirup kan også brukes)
litt malt muskatnøtt
Fyll:
smør
olivenolje eller den olje du ønsker
cirka 100 gram ramsløkblader
flaksalt
egg til pensling
Fremgangsmåte:
Smuldre gjær (jeg bruker fersk gjær) i det fingervarme vannet, og tilsett de andre ingrediensene. Ikke tilsett alt hvetemel på en gang. Elt deigen slik at den blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til deigen, og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Ta deigen ut av bakebollen, og kjevle den ut til et rektangel. Deigen kan være cirka 1/2 centimeter tykk.
Bruk smørkniv og smør overflaten. Hakk ramsløkbladene, og bland disse med en liten mengde olje. Fordel dette over smøret, og rull sammen til ei pølse. Skjær av emner som er så tykke som du ønsker å ha dem. Legg disse på steikeplate som er dekket med bakepapir. La snurrene etterheve cirka 20 minutter.
Pensle snurrene med sammenvispet egg, og strø over litt flaksalt før de settes i ovnen.
Ramsløksnurrer steikes ved 220 grader i cirka 10-12 minutter midt i ovnen. Snurrene skal ha en gyllen farge. Avkjøl og nyt!