Scones med karve

Scones med karve. Foto Arne Nohr

Scones med karve. Foto Arne Nohr

Scones med karve

Scones er et bakverk som jeg liker å lage. I dag byr jeg på scones med karve, skjørost og tjukkmjølk. Karve er plukket fra blomsterenga her på småbruket. Skjørost og tjukkmjølk er produsert ved Rørosmeieriet. Sammen gir dette gode smaker. Scones kan serveres til ei god suppe, eller fylles med godsaker og serveres til frokost, lunsj eller til kvelds. Disse er raske å tilberede. Hvis du ikke har skjørost, kan Cottage cheese brukes.

Scones med karve

50 gram smør

4 dl hvetemel

1/2 ts karve

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

2 dl skjørost

1 dl tjukkmjølk

Smuldre smør og mel til en finkornet masse. Tilsett karve, salt og bakepulver før du til slutt blander i skjørost og tjukkmjølk. Arbeid deigen sammen, og form til en stor bolle. Kjevle ut til en runding med diameter 20 cm. Skjær denne i 8 biter/trekanter. Legg disse på steikeplate med bakepapir.

Steikes midt i ovnen ved 250 grader i ca 8 minutter, til fargen er gyllenbrun.

Scones med karve. Foto Arne Nohr

Scones med karve. Foto Arne Nohr

Etter avkjøling deles scones og du kan fylle dem med det du ønsker. Her er mine valg i dag:

Skjørost blandet med paprika

Blåmuggost med frysetørret blåbær og moltesirup (friske blåbær kan brukes)

Brie med paprika

Morrpølse

Du har kanskje også lyst til å lese...