Tyttebærgrøt

Tyttebærgrøt. Foto Arne Nohr

Tyttebærgrøt. Foto Arne Nohr

Tyttebærgrøt

Kan jeg friste med tyttebærgrøt? Denne desserten eller bærgrøten er enkel å lage og smaker godt for både små og store. Tyttebær er en bærsort som hele tiden gir meg spennende og nye smaksopplevelser. Har du litt tyttebær fra høstens bærfangst, anbefaler jeg at du bruker litt av dette for å lage denne desserten. Det er fremdeles mulig å høste tyttebær noen steder, så kanskje kan det være mulig å plukke tyttebær fremdeles?

Her er oppskriften på tyttebærgrøt:

1/2 liter tyttebær

1/2 liter vann

200 gram sukker

1/2 vaniljestang

3 ss potetmel

Kok bær, vann og vaniljestang til bærene begynner å sprekke. Tilsett sukker og kok opp. Lag jevning av potetmel og litt vann, og tilsett dette i en tynn stråle mens du samtidig rører i kasserollen som er tatt av kokeplaten. Gi det hele et oppkok, før tyttebærgrøten helles i en bolle og avkjøles. Serveres med fløte eller fløtemelk.

Oppskriften er hentet fra «Festmat fra vann, skog og fjell» fra 2007.

Du har kanskje også lyst til å lese...