Tyttebærgrøt

Tyttebærgrøt. Foto Arne Nohr

Tyttebærgrøt. Foto Arne Nohr

Høst er tyttebærtid, og i går var jeg så heldig at jeg fikk være med på arrangementet “Museet med det rare i” ved Norsk Skogmuseum. En av smaksprøvene jeg bød på, var tyttebærgrøt laget av nyplukkede tyttebær. Det er flere som har spurt etter oppskriften. Den er tatt fra boka “Festmat fra vann, skog og fjell” fra 2007.

Tyttebærgrøt

1/2 liter tyttebær

1/2 liter vann

200 gram sukker

1/2 vaniljestang

3 ss potetmel

Kok bær, vann og vaniljestang til bærene begynner å sprekke. Tilsett sukker og kok opp. Lag jevning av potetmel og litt vann, og tilsett dette i en tynn stråle mens du samtidig rører i kasserollen som er tatt av kokeplaten. Gi det hele et oppkok, før tyttebærgrøten helles i en bolle og avkjøles. Serveres med fløte eller fløtemelk.

Du har kanskje også lyst til å lese...