Kirstens adventssmaker 20. desember

Ostekakedessert med sirupstynnkake og solbærgele. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmak 20. desember: Ostekakedessert med sirupstynnkake og solbær

Denne desserten passer perfekt nå når vi har tilgang til sirupstynnkake. Den er lettvint å tilberede og himla god!  Bruk gjerne avskjær hvis du har, eller så bruker du sirupstynnkake som du deler i små biter og legger i bunnen av et glass. Over dette heller du ostemassen:

Ostemasse (Dette gir masse til 12 glass)

1 pakke sitrongele

1 eske Philadelphia-ost

115 gram melis

1 ts vaniljesukker

1 dl Rørosrømme

1.5 dl lettrømme

2.5 dl fløte

Lag sitrongele med halve vannmengden. Avkjøles litt under røring. Rør ut osten i en bolle, og rør inn geleen. Bland inn pisket kremfløte, melis, vaniljesukker og rømme. Hell blandingen over sirupstynnkakebunnene. Sett dette kaldt. Når blandingen har stivnet, helles solbærgelelokk på. Jeg velger å bruke solbær, for det er smak som passer perfekt til sirupstynnkake og frisk ostemasse. Men det er mulig å bruke andre bærsorter og lage gele av disse.

Solbærgele

5 dl solbærsaft

6 gelatinplater

Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Varm deretter opp gelatinplatene, og hell kald solbærsaft sakte i gelatinen. Hell blandingen over ostemassen. Settes kjølig til geleen har stivnet. Pynt med strimler av sirupstynnkake.

Du har kanskje også lyst til å lese...