Blings med roastbiff av elg

Blings med roastbiff. Foto Kirsten Winge

Blings med roastbiff av elg

Det smaker helt fantastisk med en blings med skivet roastbiff.  Jeg foretrekker å bruke syltet agurk, tynne skiver av rødløk og remulade som tilbehør. Det er enkle smaker som framhever smaken og den fine konsistensen på roastbiffen.

toast eller brødskiver – gjerne hjemmebakt

smør

sylteagurk

rødløk

remulade

Roastbiff av viltkjøtt må vel være gudenes gave til en kokk og matelsker. Elg er favoritten når det gjelder roastbiff, men hjort og reinsdyr er også veldig godt egnet. Smaken av lett stekt kjøtt er en uforglemmelig opplevelse. Lukker man øynene og bare nyter dette, føles det som å ta en bit av villmarka i munnen. All verdens krydder kan ikke konkurrere med denne smaken. Det er ikke tidkrevende å lage til, og kan varieres i det uendelige. Dette er høytidsmat enten det nytes som forrett, hovedrett, kveldsmåltid eller turmat.

Her har jeg brukt en bit av ei rundsteik fra en ung elg. Surringen gjør at den holder fin fasong under tilberedning. Det blir også fine skiver når jeg gjør det på denne måten.

Roastbiff av elg (4 porsjoner)

1 kg elgsteik

smør til steking

grovmalt pepper

salt

 

Før du starter med steikingen, er det viktig at steika er opptint og romtemperert. Elgsteika gnis inn med grovmalt pepper og salt og brunes over det hele i ei jerngryte eller steikepanne. Sett i steketermometer. Stekes i ovn ved 150 grader til kjernetemperaturen er 55 grader. Når du avslutter steikingen ved denne temperaturen, vil kjernetemperaturen fortsette å stige. I mitt tilfelle økte temperaturen til 58 grader. Vil du ha rødere kjøtt, er kjernetemperaturen lavere enn 55 grader når du avslutter steikingen. Vil du ha mindre rødt kjøtt, må kjernetemperaturen være rundt 60 grader når du avslutter steikingen. La steika hvile i 15–20 minutter etter at kjernetemperaturen er oppnådd.

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...