Sommerpai med kirsebær
Sommerpai med kirsebær
Sommerpai med kirsebær eller en annen bærtype smaker godt og ser lekker ut. Juli og august er månedene da vi kan fråtse i sesongens bær, frukt og grønnsaker. Moreller og kirsebær smaker helt fantastisk nå, og bør nytes når de er nymodne. Da kjenner du virkelig smaken av sommer. I dag byr jeg på en sommerpai med kirsebær. Har du ikke kirsebær, kan andre bær brukes, for eksempel bringebær og blåbær.
Pai
100 gram malte mandler (eller hasselnøtter)
3 dl havregryn
¾ dl sukker
2 dl hvetemel
150 gram smeltet smør
Fyll
Vaniljekrem
4.5 dl fløte
3 eggeplommer
5 ts sukker
1.5 ss potetmel
2.5 ts vaniljesukker
Bland alle ingrediensene. La dette koke opp over svak varme. Husk å røre godt hele tiden. Kremen skal være tykk og luftig. Avkjøles før servering.
Bær
ca 400 gram kirsebær
Bland malte mandler, havregryn, sukker, hvetemel og smeltet smør. Sett deigen kjølig i en time. Trykk så deigen i en godt smurt paiform, og stek den nederst i stekeovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. La den stå til den er avkjølt. Stryk vaniljekremen over bunnen, og pynt med bær.
Oppskrift og bilde er hentet fra Bærboka.