Sommermuffins med markjordbær
Noen av de mest aromatiske og yndige bærene rødmer nå. Det er tid for markjordbær. Selv om sesongen har startet, varer den lenge. Markjordbær blomstrer, har kart og modne bær gjennom hele sommeren. Bærene er aller best når de er friske og nyplukket! I dag byr jeg på sommermuffins med markjordbær.
Oppskrift
125 gram smør
2 egg
1 dl sukker
4.5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet
50 gram mørk kokesjokolade
2.5 dl markjordbær
Smelt smør og avkjøl. Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett smøret. Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør sammen. Ha i tjukkmjølk og hakket kokesjokolade. Bland alt, før du til slutt tilsetter markjordbærene. Rør forsiktig disse inn.
Bruk muffinsformer som smøres med smør eller olje i bunnen slik at deigen ikke setter seg fast under steikingen. Fyll deigen i formene, til de er ca 2/3 fulle. Jeg foretrekker å bruke store muffinsformer. Du kan bruke mindre former. Da blir steiketiden litt kortere. Steikes midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Ta ut og avkjøl. Disse sommermuffinsene er gode med litt sjokoladekrem.
Sjokoladekrem
40 gram romtemperert smør
100 gram melis
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ss kaffe
Bland sammen alle ingrediensene, og risle sjokoladekremen over sommermuffinsene. Pynt med friske markjordbær.
Fortsatt god sommer!