Dronningsuppe

Dronningsuppe. Foto Arne Nohr

Dronningsuppe. Foto Arne Nohr

Dronningsuppe

Vår friluftselskende dronning feiret i 2016 25-års jubileum i sin stilling. La oss feire Dronning Sonja med en suppe som jeg kan garantere vil smake både henne og alle oss andre.

Denne suppen kan lages av sommerens friske og nyplukkede bær. Du kan også bruke nedfrosne bær skal nytes i en smakfull og vitaminrik suppe, som med sin varme utgjør en effektiv bremse mot sprengkulde og forkjølelse. Denne suppa er raskere å tilberede enn hva som helst av posesupper. Bærene trenger ikke opptining. Smaken er vanskelig å beskrive, men kombinasjonen av blåbær og bringebær er så fantastisk at det kan bli august i januar!

200 gram  blåbær

50 gram bringebær

1-1.5  dl sukker

1 liter vann

 

Jevning

2 ss potetmel

3 ss vann

Blåbær, bringebær, sukker og vann gis et raskt oppkok. Ta kjelen av platen, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører. Gi deretter suppen et oppkok. Denne suppen er god både varm og kald, og kan nytes av både dronninger og små prinsesser.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...