Blåbærpudding

Blåbærpudding. Foto Arne Nohr

Blåbærpudding

Blåbærpudding er en frisk og spennende måte å nyte blåbær på!

Det er så mange gode smaker nå når bær og vekster modnes og kan høstes. Blåbærpudding er en måte å nyte blåbær på. Blåbær har en helt spesiell betydning for meg. Blåbærturene med mormor og morfar sitter fastspikret i mine gode sommerminner. Fine blåbærturer da det alltid var fint vær og fingre og lepper alltid var blå-lilla.

Dette er et produkt som har flere bruksområder. Du kan enten nyte den som en dessert. Kanskje vil du da servere den med litt blåbærsaus, blåbærsirup eller kanskje litt god gammeldags vaniljesaus? Blåbærpudding sammen med spekemat, og da særlig fenalår, er smaker sammen som får meg til å drømme meg bort og ønske meg høyt til fjells!

Dette trenger du for å lage blåbærpudding:

4 dl blåbær

3 dl sukker

1 dl frisk, finhakket sitronmelisse

1/2 dl frisk, finhakket oregano

3 dl cremé fraîche

3 dl lettrømme

6 plater gelatin

 

Rør sammen blåbær og sukker, og tilsett sitronmelisse og oregano.  Tilsett cremé fraîche og rømme, og bland massen slik at den blir jevn både i konsistens og farge.  Bløtlegg gelatinplatene, og løs dem opp i en liten mengde varmt vann. Hell blåbærmassen i den smeltede gelatinen, og bland godt før du heller dette i en stor eller flere små former.  Husk å skylle formene med vann før du heller massen i, slik at puddingen slipper formen lett.

Sett puddingen i kjøleskap slik at den stivner, det tar cirka 3-4 timer.

Her er det mulig å bruke friske blåbær, eller å bruke bær fra fryseren!

Oppskriften finner du i boka «Ville bær -rå smak».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...