Rådyr i kål
Rådyr i kål
Nå er det fårikåltid! Det er en rett som ble kåret til Norges nasjonalrett for noen år siden. Godt er det – det er helt sikkert. I dag byr jeg på rådyr i kål. Jeg synes det er like godt om ikke bedre enn fårikål. Prøv selv hvis du har tilgang på rådyrkjøtt. Fremgangsmåten er den samme som for fårikål. Dette er et lettvint men smakfullt måltid.
Rådyr i kål
4 personer
1–1 ½ kilo rådyrkjøtt – bogkjøtt eller fra rygg/nakke
1 ¼ kilo hodekål
2–3 ss smør
salt
1 pose hel pepper
3 ss hvetemel
ca. 4–5 dl vann
Legg smør i bunnen av kasserollen. Legg kjøtt i passe
store biter og oppskåret kål lagvis. Ha pepper, salt og mel
mellom lagene. Avslutt med kål. Tilsett vann slik at det
dekker innholdet. La alt småkoke i cirka 1 ½ time, til
kjøttet er mørt og kålen er ferdig.
Serveres med gode poteter.
Oppskrifta er hentet fra «Man tager et rådyr» fra 2008.