Trolsk tyttebærpudding

Trolsk tyttebærpudding. Foto Kirsten Winge

Trolsk tyttebærpudding. Foto Kirsten Winge

Nå er det tid for tyttebær. Hva smaker bedre enn denne trolske tyttebærpuddingen med urter fra kjøkkenhagen! Sammen med rømme, oregano, rosmarin, timian og estragon får tyttebær her en unik smak. Det aller beste er å lage denne puddingen av friske og nyplukkede bær, men det er fullt ut mulig å bruke bær som har vært frosset ned og tint opp igjen.

 Trolsk tyttebærpudding

4 dl tyttebær

3 dl sukker

1 ½ dl friske urter (Like deler oregano, rosmarin, timian og estragon)

1 beger seterrømme

1 beger lettrømme

6 plater gelatin

 

Tyttebærene og sukkeret røres rosa og skummende, før blandingen av urter helles i og skaper trolldom. Så røres det hele sammen med innholdet fra rømmeboksene. Deretter bløtlegges gelatinplatene før de løses i varmt vann og røres forsiktig inn til avslutning. Denne trolske tyttebærpuddingen med fantastisk farge og smak kan brukes som en dessert sammen med hjemmelaget lefse eller kromkaker. Den kan også brukes som tilbehør til spekemat eller røkt kjøtt – da med noe redusert sukkerinnhold.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...