Solnedgang ved Osensjøen

Solnedgang ved Osensjøen. Foto Arne Nohr

Solnedgang ved Osensjøen. Foto Arne Nohr

Nå bugner det av modne bær. Her i de dype skoger er det mulig å plukke både blåbær og molter nå. Det er bare å fråtse! Disse to bærsortene passer sammen både i smak og farge. I dag byr jeg på en frisk og lun dessert laget av blåbær og molter – og som er inspirert av de vakre solnedgangene vi opplever her ved Osensjøen når været tillater det.

Smør små ildfaste former med smør, og hell sukker i dem. Bland friske molter med litt sukker og rør dette forsiktig sammen. Hell dette i de ildfaste formene, slik at det når nesten opp til midten av formene. Så lager du vettekrem. Se oppskrift her på min hjemmeside kirstenwinge.no. Fyll de ildfaste formene med vettekrem over moltene, og sett disse i ovnen straks etter vispingen slik at boblene i eggehvitene ikke forsvinner. Stekes kun med overvarme i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter. Følg nøye med hele tiden. Overflaten skal ikke bli brent. Det er ferdig når overflaten blir en tørr og litt sprø skorpe. Serveres med friske blåbær og molter.

Denne desserten serveres straks. La gjestene vente på denne desserten – det fortjener både desserten og gjestene.

Du har kanskje også lyst til å lese...