Skjørost med vettekrem

Skjørost med vettekrem. Foto Arne Nohr

Skjørost med vettekrem. Foto Arne Nohr

Nå har endelig sommeren kommet til de dype skoger. Bærene modnes i rekordfart, og blåbæra blir bare bedre, søtere og større for hver dag som går. For en herlig tid! I dag skal jeg unne meg god og lett sommermat, med skjørost og blåbær til dessert. Blåbærene lager jeg en god krem av som jeg kaller vettekrem.  Det er smaker som passer godt sammen, og som smaker av blåbær og fjell. Skjørosten kommer fra Rørosmeieriet, Dette er økologisk og kortreist mat!

Vettekrem

3 dl friske og nyplukkede blåbær

1 eggehvite

125 gram sukker

 

Ha alle ingrediensene i en bolle, og visp med miksmaster til du får en glatt, stiv og luftig krem. Du skal kunne snu bollen opp/ned. Ta ønsket mengde skjørost, og ha vettekrem over eller på siden. Pynt gjerne med friske blåbær.

Du har kanskje også lyst til å lese...