Røsslyngolje

Røsslyngolje. Foto Arne Nohe

Røsslyngolje. Foto Arne Nohe

Røsslyngolje

Jeg har lenge hatt et ønske om å finne smaken av røsslyng. Jeg har tidligere presentert tørket røsslyng, røsslyngte og røsslyngeddik. Se min hjemmeside: kirstenwinge.no I dag byr jeg på røsslyngolje. Det er nå det er tid for å høste røsslyngblomster! Det er enkelt og billig å lage sine egne urte- og krydderoljer. De passer godt i dressinger, i marinader og til steking av kjøtt. Kan også brukes i bakverk, for eksempel til brød eller rundstykker. Bruk en forholdsvis mild olje som ikke gir mye smak. En nøytral planteolje eller en mild olivenolje kan brukes.

Legg disse yndige og aromatiske røsslyngblomstene på ei flaske eller et glass og fyll opp med olje. Det anbefales å bruke tørkede røsslyngblomster. Dette fordi det kan være en risiko for Botulismebakterier (Clostridium botulinum) med å bruke friske røsslyngblomster som inneholder vann i olje. La røsslyngblomstene være i flaska en stund, slik at de får sette sitt særpreg på oljen. Ikke sett oljen i sollys eller i kjøleskap. Da er det bare å vente……

Du har kanskje også lyst til å lese...