Vettekrem

Vettekrem og rømmebrød. Foto Arne Nohr

Vettekrem og rømmebrød. Foto Arne Nohr

Vettekrem

Nå når blåbæra begynner å modnes her i de dype skoger, synes jeg at jeg fortjener en god og smakfull dessert med blåbær. I dag byr jeg på vettekrem. I mine tidligere bøker har jeg hatt med oppskrift på tussekrem, hulderkrem, trollkrem og «Ibsens ripsbusker og andre buskvekster», med henholdsvis molter, bringebær, tyttebær og rips. Derfor passer det med krem laget av og med blåbær nå. Dette trenger du til en god porsjon av denne blå kremen:

3 dl friske og nyplukkede blåbær

125 gram sukker

1 eggehvite

Det er aller best med nyplukkede blåbær, men du kan også bruke bær som har vært innom fryseren. La bærene være halvtinte før du bruker dem. Bland alt i en bolle og visp  med mixmaster eller lignende slik at du får en skummende, luftig, blå og glatt masse. Vettekrem kan du servere som den er, og gjerne så fort som mulig etter tillaging. Denne blå kremen passer sammen med lapper, rislapper, vafler, kromkaker eller rømmebrød. Unn deg denne gode smaken….

Du har kanskje også lyst til å lese...