Røsslyngeddik

Røsslyngeddik. Foto Arne Nohr

Røsslyngeddik. Foto Arne Nohr

Røsslyng er brukt i lange tider til te (se oppskrift på min hjemmeside kirstenwinge.no). Det er også kjent at det er laget røsslyngøl i Skottland fra gammelt av . På Orknøyene utnyttes røsslyng den dag i dag  for å gi smak til de lokale og særdeles velsmakende edle dråpene som produseres der. I dag byr jeg på røsslyngeddik her fra de dype skoger.

Ta et  glass eller fin flaske og fyll det med røsslyngblomster til de når omtrent 2/3 opp i glasset. Hell på hvitvinseddik til det dekker blomstene. Vend på glasset av og til. La dette stå og godgjøre seg 4-6 uker. Eddiken vil fort få farge av røsslyngblomstene. Først svakt rosa som forsterkes etter hvert. Eddiken vil også få aroma og smak av disse yndige røsslyngblomstene. Ta bort blomstene, og la røsslyngeddiken stå mørkt og kjølig slik at smaken får «satt seg». Nydelig urteeddik med smak av fjell og kystheier!  Dette er eddik som er fin å bruke på salat og i dressinger.

Du har kanskje også lyst til å lese...