Løvetanngelé

Løvetannsaft. Foto Arne Nohr

Løvetannsaft. Foto Arne Nohr

Løvetanngele

Jeg har ei travel tid foran meg nå! Det er så mye som skal plukkes, tilberedes og nytes at døgnet har for få timer…..

Noe som er både smakfullt og godt, er løvetanngelé. Den lager jeg ved å ta utgangspunkt i løvetannsaft:

Løvetannsaft

365 gule løvetannblomster (en for hver av årets dager)

2-3 sitroner

2 store appelsiner

3 liter vann

Sukker eller søtemiddel etter behag

Ha blomstene i en kjele og tilsett vann. Skjær appelsiner og sitroner i skiver og legg øverst. Kok opp, og la dette småputre/trekke i 15 minutter. La innholdet stå i kjelen og avkjøles før safta siles av. Tilsett sukker etter eget ønske. Jeg tilsatte 1.5 kilo sukker. Gi dette et oppkok, og avkjøl igjen. Tappes på flasker. Dette blir en god sommerdrikk som er enkel å lage og som både store og små liker. Oppbevares kjølig. Dette er et konsentrat som blandes med vann eller Farris til ønsket styrke. Bør behandles som ferskvare. Safta kan fryses ned.

 

Løvetanngelé

5 dl løvetannsaft

6 gelatinplater

Du bestemmer selv hvor konsentrert safta skal være. Varm løvetannsafta forsiktig. Bløtlegg gelatinplatene. Ha disse i løvetannsaften mens du rører til de har løst seg opp. Fylles på små glass. Dette gir en lekker gelé med samme gule fargen som løvetannsaft. Passer godt til vafler og som tilbehør til kjøtt.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...