Potetvafler på vaffeldagen

Potetvaffel. Her sammen med varmrøkt viltkjøtt og himla god salat. Foto Kirsten Winge

Potetvaffel. Her sammen med varmrøkt viltkjøtt og himla god salat. Foto Kirsten Winge

I dag, 25. mars, er det vaffeldagen. Da passer det godt med potetvafler som kan nytes sammen med godt pålegg eller som tilbehør til forskjellige retter.

Potetvafler:

4 egg

4 dl melk

4 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss smeltet smør

5 poteter

Bland alle ingrediensene til vaffelrøren.

Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Klem ut vannet og bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

Stek potetvaflene ved god varme på vaffeljern, gjerne ute med et bålvaffeljern.

Du har kanskje også lyst til å lese...