Kirstens påskekake

Påskekake. Foto Arne Nohr

Påskekake. Foto Arne Nohr

Kirstens påskekake

Nå nærmer det seg påske, og da vil jeg dele denne oppskriften på Kirstens påskekake med dere.  Det er ei enkel kake som er god, saftig og svært holdbar.

6 dl hvetemel

2 1/2 ts bakepulver

3 dl sukker

2 1/2 dl melk

1 dl saft fra appelsin

4 ss smør

Sikt sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Lag ei grop i dette, og tilsett melk, saft fra appelsin og smeltet smør. Rør sammen til deigen er jevn og glatt. Fyll deigen i ei godt smurt rund form. Stekes ved 190 grader i 45 minutter.

Når kaken er avkjølt, taes den ut av forma og over på et kakefat. Ha over melis tilsatt litt saft fra presset appelsin. Pynt med apsikat (som kan kjøpes i poser) eller syltet appelsinskall.

Syltet appelsinskall

1 appelsin

100 gram sukker

1/2 dl vann

 

Start med å vaske appelsinen godt med vann. Press safta av appelsinen og  sil  av for å hindre at steiner blir med.  Kok opp appelsinsaft, vann og sukker.

Skjær skallet i tynne strimler  eller i små biter. og legg det i sukkerlaken. Kok opp og avkjøl. Gjenta dette 10 ganger. De mange oppkokene fjerner den bitre smaken fra skallet. Ta opp det kokte skallet, og la det tørke i en sil eller lignende.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...