Kirstens påskekake
Kirstens påskekake
Nå nærmer det seg påske, og da vil jeg dele denne oppskriften på Kirstens påskekake med dere. Det er ei enkel kake som er god, saftig og svært holdbar.
6 dl hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
3 dl sukker
2 1/2 dl melk
1 dl saft fra appelsin
4 ss smør
Sikt sammen hvetemel, sukker og bakepulver. Lag ei grop i dette, og tilsett melk, saft fra appelsin og smeltet smør. Rør sammen til deigen er jevn og glatt. Fyll deigen i ei godt smurt rund form. Stekes ved 190 grader i 45 minutter.
Når kaken er avkjølt, taes den ut av forma og over på et kakefat. Ha over melis tilsatt litt saft fra presset appelsin. Pynt med apsikat (som kan kjøpes i poser) eller syltet appelsinskall.
Syltet appelsinskall
1 appelsin
100 gram sukker
1/2 dl vann
Start med å vaske appelsinen godt med vann. Press safta av appelsinen og sil av for å hindre at steiner blir med. Kok opp appelsinsaft, vann og sukker.
Skjær skallet i tynne strimler eller i små biter. og legg det i sukkerlaken. Kok opp og avkjøl. Gjenta dette 10 ganger. De mange oppkokene fjerner den bitre smaken fra skallet. Ta opp det kokte skallet, og la det tørke i en sil eller lignende.