Ostepai

Ostepai. Foto Kirsten Winge

Ostepai

Det smaker alltid godt med pai, og ostepai er intet unntak. Disse små paiene kan nytes som et lite måltid sammen med salat, som tilbehør til suppe eller sammen med spekemat.

Denne oppskriften gir cirka 12 små paier, avhengig av størrelsen på formene.

Paideig

150 gram smør

3 dl hvetemel

4 ss kaldt vann

 

Fyll

4 dl revet ost (Norvegia, Jarlsberg eller lokalprodusert ost)

1 ss hvetemel

Salt

½ ts paprikapulver

1 ½ dl fløte (matfløte eller kremfløte)

1 egg

2½ ss konjakk

 

Start med å lage paideigen. Skjær smøret i småbiter og bland det sammen med mel og vann til en smidig deig. Rull ut deigen og la den hvile kaldt i omtrent en halv time.

 

Fyll

Strø mel, salt og paprikapulver over den revne osten og bland godt. Visp fløten lett i en bolle, og bland i egg og konjakk. Tilsett osten og bland alt. Kle ildfaste porsjonsformer eller små metallformer med et tynt lag deig. Fordel deretter ostemassen i formene. Alle formene settes på et steikebrett og steikes i ca. 15 minutter på 225 grader. Disse paiene serveres varme. De kan også fryses ned og varmes opp igjen.

Du har kanskje også lyst til å lese...