Ostekake med geitramsgelelokk – En smak av Hedmark

Ostekake med geitramsgelelokk. Foto Arne Nohr

Ostekake med geitramsgelelokk. Foto Arne Nohr

Ostekake er en favoritt her i huset. Ofte med gelelokk av forskjellige bærtyper. Bringebær, rips…. Geitramsgele har jeg laget tidligere, se oppskrift på min hjemmeside: kirstenwinge.no. Jeg har aldri tenkt på å kombinere ostekake og geitramsgele. Men etter at Kaffelarsen og Anne Larsen serverte skjørostekake med geitramsgelelokk, fikk jeg blod på tann. Og for en smak! Og for et lekkert utseende! Jeg er enig med deg, Anne: Nå er jeg  også rosablogger!

Ostekake

150 gram meierismør

1 pakke Kornmokjeks

Legg kjeksene i en pose, og bruk kjevle for å knuse kjeksene. Da blir det lite søl. Bland med smeltet smør. Trykk blandingen i en rund form. Legg gjerne bakepapir i bunnen. Settes kjølig.

1 pakke sitrongele

1 eske Philadelphia-ost

115 gram melis

1 ts vaniljesukker

1 dl Rørosrømme eller annen rømme

1.5 dl lettrømme

2.5 dl fløte

Lag sitrongele med halve vannmengden. Avkjøles litt under røring. Rør ut osten i en bolle, og rør inn geleen. Bland inn pisket kremfløte, melis, vaniljesukker og rømme. Hell blandingen over kjeksbunnen. Sett dette kaldt. Når blandingen har stivnet, helles geitramsgelelokk på.

Geitramsgele

Jeg brukte denne oppskriften til denne kaken:

1 liter geitramsblomster

1 liter vann

7 dl sukker

10 gram sitronsyre

1 sitron

Kok vann, og løs opp sukker og sitronsyre i vannet. Tilsett geitramsblomstene og sitron skåret i skiver. Settes kjølig i 4 dager. Sil av. Bruk 5 dl geitramssaft og 6 gelatinplater Bløtlegg disse i 5 minutter. Varm opp gelatinplatene, og hell kald geitramssaft sakte i gelatinen. Hell blandingen over ostekaka. Settes kjølig til geleen har stivnet. Kaka er best dagen etter! Resten av safta serverer du som frisk sommerdrikk! Da er det bare å nyte smaken av Hedmark! 🙂

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...