Solbær-og stikkelsbærdessert
Solbær- og stikkelsbærdessert
Nå er det tid for hagebær. I dag velger jeg å by på solbær- og stikkelsbærdessert med krem og kardemommekrutonger. Både solbær og stikkelsbær kommer er friske og smaksrike bær. Kombinasjonen av disse to bærtypene får fram det beste fra både solbær og stikkelsbær. Passe sødme og syrlighet! Kremen er en blanding av yoghurt og vispet kremfløte.
Dessert med krem, stikkelsbær og solbær
for 4 personer
Bærblanding
200 gram solbær
200 gram stikkelsbær
100-150 gram sukker
Bland bær og sukker, og kok forsiktig opp. La dette småputre, slik at smakene fra de to bærsortene får blandet seg og kommer til sin rett. Sil fra saft. Avkjøl. Saften kan kokes inn/reduseres slik at den får sirupskonsistens. Smaken blir frisk og god.
Krem
2 dl kremfløte
2 dl yoghurt naturell eller matyoghurt
Visp kremfløte stiv, og bland forsiktig inn yoghurt.
Kardemommekrutonger
3 dl loff
100 gram smør
2 ts kardemomme
Skjær brødet i terninger på ca 1 x1 cm. Stek brødterningene til de er gylne. Legg dem på tørkepapir for tørking. Strø over kardemomme.
Ha desserten i et glass. Start med bærblanding, og legg lagvis bær og kremblanding. Avslutt med bær. Ha gjerne til slutt over litt saft som ble silt av. Da er det bare å nyte, dette er syndig godt! Server gjerne brødkrutonger med kardemomme til! Har du jostabær, kan du bruke det i stedet for solbær og stikkelsbær.