Kirstens adventssmaker 4. desember

Ostekjeks. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmaker 4. desember: Ostekjeks

Nå er det tid for å slappe av og kose seg med god mat og spennende smaker. Favorittdrikken nå er tyttebærgløgg laget av høstens tyttebær. Gløggen har rød farge, ekte smak og den varmer. Til denne gløggen serverer jeg ostekjeks. De er enkle å lage, og smaker godt. Velg selv hvilken ostetype du vil bruke.

Dette trenger du til cirka 50 kjeks:

150 gram smeltet og avkjølt smør

150 gram hvetemel

150 gram revet ost

Litt cayennepepper

Bland alle ingrediensene i en bolle. Bruk den mengde cayennepepper som du ønsker. Rull deigen til en pølse, og ha plastfolie rundt. Legg denne i kjøleskap i minst en halv time.

Ha bakepapir på stekeplatene.

Skjær tynne skiver av deigen, og legg disse på bakepapiret.

Kjeksene stekes midt i stekeovnen ved 200 grader i cirka 8 minutter, til overflaten er gylden. Avkjøles og legges i en tett boks. Men først må du unne deg en smak….Dette er snadder!

Oppskrift på tyttebærgløgg finner du på Kirstens adventssmaker 3. desember eller på min hjemmeside!

Med gode ønsker om fine adventsdager!

Du har kanskje også lyst til å lese...