Kirstens adventssmaker 3. desember

Tyttebærgløgg. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmaker 3. desember: Tyttebærgløgg

Gløgg hører adventstiden til, og tyttebærgløgg er absolutt å anbefale. Den har en vidunderlig rødfarge og himmelsk smak. Lag tyttebærgløgg av høstens tyttebærfangst….

Tyttebærgløgg

3 liter tyttebær

3 liter vann

1-2 ts hel nellik

1/2 ts malt kardemomme eller kardemommekjerner

litt stjerneanis

cirka 1.2 kilo sukker

Bland sammen tyttebær (du kan bruke friske eller opptinte), vann, hel nellik, stjerneanis og kardemomme (enten kardemommekjerner eller malt kardemomme). Kok opp og la dette koke i ca 10 minutter. Da vil du kjenne en herlig aroma spre seg på kjøkkenet! Sil av og rør inn sukkeret til alt er oppløst. Skum av. Hell tyttebærgløggen på rene flasker. Denne oppskriften gir meg 3.8 liter tyttebærgløggkonsentrat. Oppbevar flaskene kjølig.

Tyttebærgløgg blandes med lik mengde rødvin og varmes, og tilsettes rosiner og hakkede mandler.  Det er også mulig å blande i litt sterkere saker. Tyttebærgløggen blir ikke ødelagt av den grunn! Ønsker du gløgg uten alkohol, blandes den med vann. Prøv deg frem hvor sterk du vil ha gløggen.

Gaveide

Hell tyttebærgløgg på en fin flaske, og lag din egen etikett. Perfekt som gave.

Du har kanskje også lyst til å lese...