Brunostscones

Brunostscones. Foto Arne Nohr

Brunostscones

Brunostscones er herlig bakst der du kan bruke brunostrester som du ellers kanskje ville kaste. Her bruker jeg hvetemel, men du kan bruke halvparten av mengden mel som sammalt hvetemel eller havregryn, eller en blanding av disse.

Det tar forholdsvis kort tid å lage brunostscones, cirka en halv time. Dette er herlig bakverk å ha med på tur, til nistemat, eller bare nyte hjemme ved frokostbordet eller til en kopp kaffe.

Dette trenger du til cirka 12 scones:

6 dl hvetemel

1 ss bakepulver

½ ts salt

1 ss sukker

75 gram smør

3 dl kulturmelk eller tjukkmjølk

1 dl (100 gram) revet brunost

Litt rosiner hvis du ønsker

Slik gjør du:

Bland alle de tørre ingrediensene, og smuldre smøret i det tørre. Bland i revet brunost. Tilsett kulturmelk, og rør den inn. Elt deigen så lite som mulig, slik at den ikke blir seig. Deigen skal være løs.

Bruk to spiseskjeer, og sett deigen i klatter på steikeplate kledd med bakepapir.

Brunostscones steikes ved 225 grader midt i ovnen i cirka 15 minutter. Avkjøl på rist før du nyter nybakt scones med for eksempel rørte bær eller syltetøy.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

Du har kanskje også lyst til å lese...