Scones med blåbær

Foto: Esten Borgos

Foto: Esten Borgos

Scones med blåbær

Scones er et typisk engelsk bakverk som har lange tradisjoner. De inneholder vanligvis rosiner. I mine scones med blåbær bruker jeg av sommerens bærfangst. Det er kortreiste råvarer, som gir sconsene en herlig farge og unik smak. Jeg anbefaler godt syltetøy (kokt eller rørte bær) og en kopp te når du skal nyte denne baksten.

 

50 gram smør

¾ dl melk

2 ss sukker

¼ ts salt

2 egg

2 ts bakepulver

cirka 5 dl hvetemel

¾ dl tørket blåbær eller ca ¼ dl friske bær

Smelt smør og avkjøl. Bland deretter smøret med egg og melk. Bland de tørre ingrediensene, og tilsett disse i smørblandingen. Ikke arbeid deigen for mye.

Bland i blåbær (tørkede eller friske), og kjevle ut deigen slik at tykkelsen er cirka 1 ½ cm. Stikk ut rundinger i deigen med et glass, og legg disse på bakeplate med bakepapir.  Stek scones ved 200 grader midt i stekeovnen i cirka10-12 minutter, til fargen er gylden. Serveres med godt syltetøy og en kopp te.

Scones med blåbær kan fryses og tines når de skal brukes.

Oppskriften er hentet fra “Bærboka” fra 2013.

Du har kanskje også lyst til å lese...