Blåbærscones

Foto: Esten Borgos

Foto: Esten Borgos

Blåbærscones

Har du smakt blåbærscones? Scones er et typisk engelsk bakverk som har lange tradisjoner. De inneholder vanligvis rosiner. I mine blåbærscones bruker jeg av sommerens bærfangst. Det er kortreiste råvarer, som gir sconsene en herlig farge og unik smak. Jeg anbefaler godt syltetøy (kokt eller rørte bær) og en kopp te når du skal nyte denne baksten.

Dette trenger du:

50 gram smør

¾ dl melk

2 ss sukker

¼ ts salt

2 egg

2 ts bakepulver

cirka 5 dl hvetemel

Cirka ¼ dl blåbær

Slik gjør du:

Smelt smør og avkjøl. Bland deretter smøret med egg og melk. Bland de tørre ingrediensene, og tilsett disse i smørblandingen. Ikke arbeid deigen for mye.

Bland i blåbær, og kjevle ut deigen slik at tykkelsen er cirka 1 ½ cm. Stikk ut rundinger i deigen med et glass eller tilsvarende, og legg disse på bakeplate med bakepapir.  Stek scones ved 200 grader midt i stekeovnen i cirka10-12 minutter, til fargen er gylden. Disse gode blåbærsconesene serveres sammen med godt syltetøy eller rørte bær og en kopp te.

Blåbærscones er best når de nytes nystekte, men de kan fryses og tines når de skal brukes.

Oppskriften er hentet fra «Bærboka» fra 2013.

Du har kanskje også lyst til å lese...