Kanelsnurrer med potet

Kanelsnurrer med potet. Foto Arne Nohr

Kanelsnurrer med potet

Kanelsnurrer med potet gjør baksten saftig og god. De fleste setter stor pris på ferske kanelsnurrer, og disse er ekstra gode. Oppskriften er inspirert av Morten Schakenda sin oppskrift på kanelsnurrer.

Dette trenger du til cirka 20 kanelsnurrer:

1.1 kilo hvetemel

200 gram kokt og most potet

6 dl H-melk

150 gram sukker

1 ts salt

1 ss malt kardemomme

1 egg

50 gram fersk gjær

150 gram smør i terninger

Slik gjør du:

Potetene skal være avkjølt før du bruker dem.

Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i cirka 10-12 minutter på lav hastighet slik at deigen er smidig og slipper kantene på eltebollen.

Tilsett romtemperert smør skåret i terninger, og elt i nye 10-12 minutter. La deigen heve tildekket til dobbel størrelse.

 

Fyll:

125 gram mykt smør

125 gram sukker

1.5 ss malt kanel

Bland sammen alle ingrediensene, slik at du får en homogen masse.

 

Ha litt mel på bakebordet, og kjevle deigen ut slik at den blir rektangulær.

Smør fyllet på deigen.

Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden, og brett den siste delen over den doble delen. Nå er det tre lag på rektangelet. Kjevle ut litt, slik at ikke leiven blir for tykk og kompakt.

Del leiven i cirka 20 emner på tvers. Ta en strimmel, snurr den og knyt den sammen til en knute. Så gjør du det samme med resten av emnene.

Ha snurrene på steikebrett som er kledd med bakepapir. Ha god avstand mellom dem.

Dekk kanelsnurrene med plast, og la dem heve i 45-60 minutter.

Pensle snurrene med sammenvispet egg tilsatt litt melk (1 egg, 1-2 ss melk). Strø litt sukker på toppen.

Kanelsnurrer med potet steikes ved 175 grader midt i ovnen i cirka 20 minutter.

Kanelsnurrer kan nytes nystekte, eller fryses ned og tines ved behov.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...