Sitronformkake

Sitronformkake. Foto Arne Nohr

Sitronformkake

Sitronformkake smaker friskt og syrlig, og er en saftig formkake. Kaken er holdbar, men ifølge prøvesmakeren er den svært udrøy! Denne formkaken kan nytes på hjemmekontoret, på tur eller der du ønsker!

Dette trenger du:

150 gram smør

250 gram sukker

4 middels store egg

Revet skall av 1/2 sitron

Saft av 1/2 sitron

1.5 dl melk

300 gram hvetemel

2 ts bakepulver

 

Melisglasur:

2.5 dl melis

Litt sitronsaft hvis du ønsker

vann slik at glasuren blir passe tykk

Rør sammen melis, vann og sitronsaft og fordel dette over kaken

 

 

Slik gjør du:

Rør smør og sukker hvitt.

Rør inn ett og ett egg i gangen. Pass på at eggene blandes godt med smør/sukkerblandingen.

Bland i de øvrige ingrediensene, og tilsett mel og væske vekselvis slik at deigen får en fin konsistens. Vask sitronen før den skal brukes, og bruk kun det gule på skallet. Blir det med noe hvitt, vil smaken bli litt bitter.

Ha deigen i en brødform som er smurt eller at du bruker bakepapir. Du kan også bruke en rund form til denne kaken. Jeg anbefaler da form med diameter 24 centimeter.

Sitronformkake steikes midt i ovnen ved 160 grader i cirka 45 minutter.

Etter at formkaken er helt avkjølt, tas den ut av formen. Ha på melisglasur på overflaten. Tilsett gjerne noen dråper sitronsaft i melisglasuren. Den gir en frisk smak. La melisglasuren størkne helt før du skjærer stykker av kaken.

Denne formkaken kan fryses ned og nytes senere. Vent med å ta på melisglasur til kaken er helt opptint.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...