Syltede granskudd

Syltede granskudd. Foto Arne Nohr

Syltede granskudd

Syltede granskudd er smakfulle, og kan nytes til ulike kjøttretter. Det kan være til steik, roastbiff, på leverposteien eller til en paté for å nevne noe. Jeg finhakker noen skudd og bruker dem som krydder i posteier  og patéer. Finhakkede skudd kan også være en god smak i viltsausen. Syltede granskudd kan også brukes i marinader og dressinger. Disse skuddene har utrolig mye smak, og det er ikke store mengder som skal til for å gi en herlig smak av gran.

Syltede granskudd er utrolig holdbare, og holder fint et år. Det er kanskje greit å lage nye da når granskuddene er på sitt fineste! Dette er fine vertinnegaver eller julegaver.

Fremgangsmåte:

Plukk små granskudd som er faste og delikate. Skyll skuddene, og la dem tørke litt før du fyller dem på rene og steriliserte glass. Fyll glassene med så mye granskudd som går i, og press lett på skuddene slik at du får plass til noen flere. Jeg foretrekker å bruke små glass.

Lake:

1 del 7% eddik eller eplecidereddik

2 deler sukker

3 deler vann

Bland eddik, sukker og vann i en kjele, og kok opp. Sørg for at sukkeret løser seg opp. Fyll laken over granskuddene. Fyll gjerne på med noen flere granskudd slik at glasset blir fullt etter at laken er helt over. Avkjøl, og la glassene stå til neste dag før du smaker. Da får smaken satt seg.

Du har kanskje også lyst til å lese...