Toscakake i liten langpanne

Toscakake i liten langpanne. Foto Arne Nohr

Toscakake i liten langpanne

Toscakake i liten langpanne gir deilige biter som ser delikate og fristende ut, og som har denne herlige glasuren som smelter i munnen. Kaken er svært holdbar, men kan også fryses ned for å nytes ved en senere anledning.

Les hele oppskriften før du starter.

Dette trenger du:

Kake

130 gram smør

3/4 dl melk

3 egg – middels store

180 gram sukker

160 gram hvetemel

2 ts bakepulver

1 ss vaniljesukker (gjerne med ekte vanilje i)

Smelt smøret, og tilsett melk. Sett dette til side.

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland mel, bakepulver og vaniljesukker, og ha dette i eggedosisen. Tilsett smør/melkblandingen, og bland sammen til en jevn deig. Ikke rør for mye.

Ha deigen i formen (størrelse cirka 26 x39 centimeter), som på forhånd er kledd med bakepapir.

Kaken steikes nederst i ovnen ved 175 grader i 12 minutter.

Glasur

200 gram smør

180 gram sukker

40 gram hvetemel

2 ss melk

1/2 kryddermål salt

400 gram hakkete mandler

Smelt smøret i en kasserolle, og bland i sukker, salt og hvetemel. Rør sammen, og tilsett melk.

Tilsett de hakkete mandlene, og rør blandingen godt sammen mens platen står på lav temperatur. Rør i blandingen til den tykner. Pass på at den ikke brennes i bunnen.

Når kaken har stekt i 12 minutter, tas den ut av steikeovnen. Ha glasuren over hele overflaten på kaken. Bruk gjerne en skje eller tresleiv til dette.

Sett kaken inn i øvre del av steikeovnen, og la den steike videre i cirka 15-20 minutter ved 175 grader, til overflaten er gyllenbrun. Pass på at ikke overflaten blir brent.

Avkjøl toscakaken, og skjær den i romslige biter.

Da er det bare å nyte!

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...