Smuldrepai med skogsbær

Smuldrepai med skogsbær. Foto Arne Nohr

Smuldrepai med skogsbær

Smuldrepai med skogsbær smaker himmelsk og er enkel å lage. Her bruker jeg bringebær og blåbær, og det gir en fantastisk smakskombinasjon og lekker farge. Du kan bruke de bærene du ønsker og har tilgjengelig. Jeg bruker bær fra fryseren, men du kan også bruke friske bær. Bruker du frosne bær, skal disse ikke tines før bruk. Da blir det mindre saft fra bærene. Denne smuldrepaien er så udrøy, at du kan godt lage to eller flere når du først holder på!

Her er oppskriften:

300 gram bær (250 gram bringebær, 50 gram blåbær)

1/2 dl sukker

1 ts kanel

1 ss potetmel

Bruk en paiform, og smør den i bunnen og på kantene. Strø potetmel over bunnen. Potetmel trekker til seg bærsaft, og gjør saften fyldigere.

Fordel bærene over hele bunnen, og strø over sukker og kanel.

Smuldrepai:

1 3/4 dl sukker

2 dl hvetemel

1/4 dl havregryn

1 ts bakepulver

1 egg

100 gram smeltet smør

Bland sammen sukker, hvetemel, havregryn og bakepulver, og tilsett egget. Bland sammen ingrediensene slik at du får en homogen deig. Denne deigen smuldres over bærene slik at alt dekkes.

Hell over smeltet smør som fordeles over hele overflaten.

Paien steikes ved 175 grader midt i steikeovnen i 30 minutter.

Smuldrepaien avkjøles før den nytes som den er, eller sammen med vaniljesaus, is eller krem. Paien kan oppbevares i kjøleskap og lunkes på litt før servering, eller så kan den fryses og tines opp ved en senere anledning.

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

Du har kanskje også lyst til å lese...