Pannekakemuffins

Pannekakemuffins. Foto Arne Nohr

Pannekakemuffins

Det er alltid populært med pannekaker. Men har du prøvd pannekakemuffins? Du bruker pannekakerøre, men heller denne i muffinsformer og steiker disse i steikeovnen. Det er både lettvint og godt!

Bruk de muffinsformene du ønsker, enten det er silikonformer, papirformer eller aluminiumsformer. Husk å smøre formene slik at muffinsene slipper formene lett.

Dette trenger du: (Cirka 12 store muffinsformer):

3 egg

2.5 dl melk

litt salt

1.5 dl hvetemel

Visp sammen egg og melk, og bland i salt og hvetemel. La røren svelle cirka 10 minutter.

Sett muffinsformene på steikebrett (husk å smøre formene hvis du bruker papirformer eller aluminiumsformer). Fyll formene 1/3 med røren.

Steikes ved 200-220 grader i cirka 15 minutter (til fargen er gyllenbrun), og nytes med rørte bær, syltetøy, krem, kesam eller det du ønsker. Jeg anbefaler at disse nytes når de er varme eller lunkne.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...