Adventskake

Adventskake. Foto Arne Nohr

Adventskake

Adventskake er en kake som kan bakes og nytes nå i adventstiden. Safran og molter setter smak på denne kaken, i tillegg til andre gode råvarer. Kaken er saftig og holdbar.

 

Ingredienser:

3 egg

2.5 dl sukker

1 ts vaniljesukker

50 gram smeltet smør

1 dl fløte

0.5 gram safran

2 ss moltesirup eller moltesaft

3.5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

 

smør til kakeformen

kokos i formen

melis til pynt

Jeg anbefaler at du bruker egg som er romtempererte. Visp eggedosis av egg og sukker.

Smelt smør, og tilsett dette til eggedosisen sammen med safran, vaniljesukker, fløte og moltesirup. Vend inn mel og bakepulver.

Bruk en rund form med diameter 24 centimeter. Smør formen, og ha kokos i  slik at kokos legger seg der formen er smurt.

Hell deigen i formen.

Adventskaken steikes ved 175 grader midt i ovnen i cirka 30 minutter. Vent et par minutter før du tar kaken ut av steikeovnen etter at temperaturen er slått av.

Avkjøl kaken, og strø over melis når kaken er kald.

Da er det bare å nyte adventskaken. Fortsatt fin adventstid….

Hvis du ønsker å fryse kaken, tar du ikke på melisdryss.

Adventskake er inspirert av en oppskrift av Leila Lindholm.

Denne oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...