Mjødurtblomster

Mjødurtblomsterklaser. Foto Arne Nohr

Mjødurtblomsterklaser. Foto Arne Nohr

Mjødurtblomster

Det er et vell av mjødurtblomster mange steder nå. Vakre vekster som dufter godt og som tiltrekker både meg og insektene.  Innplukkede blomster er tørket, brukt til mjødurtsukker og mjødurtsaft. Se oppskrifter på min hjemmeside: kirstenwinge.no  Mjødurtblomster er også vakker pynt på salater, smørbrød og kaker.

I dag har jeg plukket inn blomsterklaser av mjødurt og lagt i plastposer. Dette gjør jeg fordi mjødurtsesongen er kort, og jeg rekker ikke å lage mye saft nå. Jeg legger 50 blomsterkvaster i hver flatpakkete plastpose med lynlås. Det er mengden jeg bruker til en saftporsjon med mjødurtsaft. Posene legges i en boks i fryseren. Isbokser er utmerket emballasje til dette. Husk som vanlig å merke godt. Blomstene tar liten plass i fryseren, og er en utmerket måte å oppbevare blomstene på. Da er det bare å ta opp en pose når du vil lage mjødurtsaft senere.

Du har kanskje også lyst til å lese...