Blåbær- og bringebærfocaccia

Blåbær- og bringebærfocaccia. Foto Arne Nohr

Blåbær- og bringebærfocaccia

Blåbær- og bringebærfocaccia er et herlig bakverk som virkelig fremhever bærenes gode smak. Denne focacciaen nytes sammen med en kopp kaffe eller den drikke  du ønsker. Baksten smaker fantastisk når den er nystekt, men kan også fryses ned og nytes på et senere tidspunkt.

Jeg bruker en kvadratisk form til denne baksten, cirka 26×26 centimeter.

Her er oppskriften:

50 gram smør

3 dl melk

25 gram gjær

3/4 dl sukker

cirka 7 dl hvetemel

1/2 ts malt kardemomme

 

Tilbehør

Cirka 200 gram romfyll (Lag selv eller bruk den ferdige fra Piano)

2 ss smeltet smør

1/2 ss malt kanel

1/2 dl blåbær

1/2 dl bringebær

perlesukker

Smelt smøret, og bland i melken. La dette få temperatur på cirka 37 grader. Smuldre gjær (Jeg foretrekker fersk gjær. Hvis du ønsker kan du bruke tørrgjær) i en bolle, og tilsett sukker og kardemomme. Tilsett smør/melkeblandingen, og tilsett melet litt etter litt. Elt deigen til den slipper bollen. Pass på at deigen blir litt klissete. Sett deigen til heving på et lunt sted, og la den heve til dobbel størrelse.

Smør formen godt, og fordel deigen jevnt i formen. Lag groper i deigen med fingrene, og fyll med romfyll. La dette etterheve i cirka 20 minutter.

Smelt smøret, og bland i kanel. Ha dette over hele overflaten.

Fordel blåbær og bringebær over det hele, og avslutt med perlesukker øverst. Velg selv om du vil bruke friske bær eller bær fra fryseren.

Blåbær- og bringebærfocaccia stekes ved 220 grader nederst i ovnen i 18-20 minutter, til overflaten har en gyllen farge.

Serveres som den er, eller sammen med litt is eller vispet kremfløte. Da er det bare å nyte!

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...