Kirstens adventssmaker 21. desember
Kirstens adventssmak 21. desember: Bringebærsaus til riskrem
Bringebærsaus er et godt og tradisjonelt tilbehør til riskrem. Det beste er å lage sausen selv. Kanskje kan du bruke noe av sommerens bærfangst som ligger og venter i fryseren. Du kan også bruke frisk bringebær som selges i butikken, eller så kan du bruke bringebærsaft som basis.
Dette trenger du til 4 personer:
4 dl bringebærsaft (Omtrent 1 del konsentrert saft og 3 deler vann, alt avhengig av konsentrasjonen på safta)
1 ss potetmel
1 ss vann
Kok opp saft og vann. Ta kjelen av platen, og tilsett en jevning av potetmel og vann i en tynn stråle. Rør i sausen mens du gjør dette. Gi sausen deretter et raskt oppkok.
La sausen avkjøles før servering. Bland gjerne noen friske bringebær i sausen rett før servering.
Da er det bare å nyte riskrem med hjemmelaget bringebærsaus.