Kirstens adventssmaker 20. desember
Kirstens adventssmak 20. desember: Ostekakedessert med sirupstynnkake og solbær
Denne desserten passer perfekt nå når vi har tilgang til sirupstynnkake. Den er lettvint å tilberede og himla god! Bruk gjerne avskjær hvis du har, eller så bruker du sirupstynnkake som du deler i små biter og legger i bunnen av et glass. Over dette heller du ostemassen:
Ostemasse (Dette gir masse til 12 glass)
1 pakke sitrongele
1 eske Philadelphia-ost
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 dl Rørosrømme
1.5 dl lettrømme
2.5 dl fløte
Lag sitrongele med halve vannmengden. Avkjøles litt under røring. Rør ut osten i en bolle, og rør inn geleen. Bland inn pisket kremfløte, melis, vaniljesukker og rømme. Hell blandingen over sirupstynnkakebunnene. Sett dette kaldt. Når blandingen har stivnet, helles solbærgelelokk på. Jeg velger å bruke solbær, for det er smak som passer perfekt til sirupstynnkake og frisk ostemasse. Men det er mulig å bruke andre bærsorter og lage gele av disse.
Solbærgele
5 dl solbærsaft
6 gelatinplater
Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Varm deretter opp gelatinplatene, og hell kald solbærsaft sakte i gelatinen. Hell blandingen over ostemassen. Settes kjølig til geleen har stivnet. Pynt med strimler av sirupstynnkake.