Kirstens adventssmaker 16. desember
Kirstens adventssmak 16. desember: Rullkraftsuppe
Noe av det mest smakfulle jeg får, er rullkraftsuppe. Da bruker jeg krafta som elgrullen eller rådyrrullen kokes/trekkes i, og tilsetter godsaker. Dette for å utnytte rullkrafta på en god måte, og samtidig servere et festmåltid! All ære til morfar som lærte meg dette. Nå er det ikke alle som koker rull, og det er ikke alltid man har denne krafta. Da bruker jeg kraft fra kraftbeinkoking, eller krafta fra et stykke bibringe eller høyrygg for å få med den gode smaken. Kraft fra bibringe gir en helt spesiell og særegen smak, som jeg anbefaler alle å prøve.
«Kvinner og supper skal man ikke la vente, for da kjølner de». (Fra «Jeg velger meg elg, 2003).
Viltkraftsuppe (6 personer)
3 liter kraft
ca. 1 1/2 kg potet
2–3 gulrøtter
1 blomkålhode
boller av malt elgkjøtt eller annet vilt (se oppskrift)
salt, pepper
Poteter deles i biter, gulrøtter skjæres i skiver, og blomkål skjæres i små buketter og legges i krafta. La det småkoke før elgboller has i og får trekke.
Boller av malt elgkjøtt
500 gram malt elgkjøtt
salt, hvit pepper
1-2 knuste einerbær
2 ss potetmel
1 egg
ca 2 dl Farris
Serveres rykende varm med godt flatbrød og et glass øl!