Kirstens adventssmaker 6. desember
Kirstens adventssmaker 6. desember: Julemuffins med tyttebærhatt
Noe av det beste med førjulstiden, er alle duftene. Ingefær, kardemomme, kanel, litt muskat, nellik for å nevne noe. Grønnsåpe er også en duft som dukker opp innimellom! Nå har husets håpefulle vokst seg fra pepperkakebakingen. Det er helt greit, men jeg savner pepperkakeduften. Derfor baker jeg julemuffins, som inneholder noen av de samme smakene. Det dufter pepperkaker i huset når disse bakeses. Tyttebær sammen med krydder gjør disse julemuffinsene smakfulle og saftige. De er enkle å lage, og kan fryses uten tyttebærhatt. Julemuffins passer godt til et glass tyttebærgløgg (du finner oppskriften på hjemmesiden min), eller en kopp kaffe.
Julemuffins
3 egg
2 dl sukker
75 gram smør
1.5 dl tyttebærsyltetøy
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts kardemomme
1 dl fløte
Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet smør, deretter mel, bakepulver og krydder. Bland i fløte og tyttebærsyltetøy til slutt. Hell deigen i store muffinsformer. Fyll disse 3/4 opp til kanten. Jeg får 16 muffins av denne deigen. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.
Tyttebærhatt
melis
rørte tyttebær/tyttebærsaft
vann
Bland melis og vann, og tilsett rørt tyttebær eller tyttebærsaft. Denne melisblandingen skal være så tykk at glasuren ikke renner . Ha den på julemuffins, og pynt straks med hele tyttebær. Jeg har også dekorert med snøkrystaller.