Bringebærhimmel

Bringebærhimmel. Foto Arne Nohr

Bringebærhimmel

Bringebærhimmel er ei kake som inneholder mange av sesongens gode råvarer som vi kan høste i hagen. Bringebær, eple, gulrot sammen med andre godsaker gjør denne kaken både saftig og smakfull. Prøvesmakeren her i huset synes at kaken er for liten, eller at jeg gjerne kan bake et par i slengen.

Dette trenger du:

3 egg

175 gram sukker

225 gram hvetemel

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1/2 ts malt ingefær

1 1/2 ts bakepulver

2 gulerøtter

1 eple

100 gram smeltet smør

1/2 dl bringebærsaft (presset bringebær)

1 dl hakkede mandler

1 dl rosiner

 

Glasur:

100 gram romtemperert smør

150 gram melis

125 gram kremost (Mandarin og ananas)

1 ts kanel

 

Bringebær til pynt

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker til eggedosis, og tilsett hvetemel, bakepulver og krydder. Riv gulerøtter og eple og bland dette i deigen sammen med smeltet og avkjølt smør, rosiner, mandler og bringebærsaft. Bland forsiktig sammen, og hell deigen i ei godt smurt form. Jeg bruker form med diameter 24 centimeter.

Kaken steikes midt i steikeovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter. Avkjøl kaken, og snu den opp ned når du legger den på et kakefat.

Glasuren lages ved å røre sammen romtemperert smør og melis. Tilsett romtemperert kremost og kanel, og bland godt. Smør glasuren på kaken, og pynt med friske og nyplukkede bringebær.

Da er det bare å nyte!

Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».

 

Du har kanskje også lyst til å lese...