Bringebærhimmel
Bringebærhimmel
Bringebærhimmel er ei kake som inneholder mange av sesongens gode råvarer som vi kan høste i hagen. Bringebær, eple, gulrot sammen med andre godsaker gjør denne kaken både saftig og smakfull. Prøvesmakeren her i huset synes at kaken er for liten, eller at jeg gjerne kan bake et par i slengen.
Dette trenger du:
3 egg
175 gram sukker
225 gram hvetemel
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts malt ingefær
1 1/2 ts bakepulver
2 gulerøtter
1 eple
100 gram smeltet smør
1/2 dl bringebærsaft (presset bringebær)
1 dl hakkede mandler
1 dl rosiner
Glasur:
100 gram romtemperert smør
150 gram melis
125 gram kremost (Mandarin og ananas)
1 ts kanel
Bringebær til pynt
Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til eggedosis, og tilsett hvetemel, bakepulver og krydder. Riv gulerøtter og eple og bland dette i deigen sammen med smeltet og avkjølt smør, rosiner, mandler og bringebærsaft. Bland forsiktig sammen, og hell deigen i ei godt smurt form. Jeg bruker form med diameter 24 centimeter.
Kaken steikes midt i steikeovnen ved 200 grader i cirka 35 minutter. Avkjøl kaken, og snu den opp ned når du legger den på et kakefat.
Glasuren lages ved å røre sammen romtemperert smør og melis. Tilsett romtemperert kremost og kanel, og bland godt. Smør glasuren på kaken, og pynt med friske og nyplukkede bringebær.
Da er det bare å nyte!
Oppskriften er hentet fra boka «Ville bær rå smak».