Ostekakedessert med sirupstynnkake og solbær

Ostekakedessert med sirupstynnkake og solbærgele. Foto Arne Nohr

Ostekakedessert med sirupstynnkake og solbærgele. Foto Arne Nohr

Denne desserten passer perfekt nå når vi har tilgang til sirupstynnkake. Lettvint å tilberede og himla god!  Bruk gjerne avskjær hvis du har, eller så bruker du sirupstynnkake som du deler i små biter og legger i bunnen av et glass. Over dette heller du ostemassen:

Ostemasse (Dette gir masse til 12 glass)

1 pakke sitrongele

1 eske Philadelphia-ost

115 gram melis

1 ts vaniljesukker

1 dl rømme

1.5 dl lettrømme

2.5 dl fløte

Lag sitrongele med halve vannmengden. Avkjøles litt under røring. Rør ut osten i en bolle, og rør inn geleen. Bland inn pisket kremfløte, melis, vaniljesukker og rømme. Hell blandingen over sirupstynnkakebunnene. Sett dette kaldt. Når blandingen har stivnet, helles solbærgelelokk på. Jeg velger å bruke solbær, for det er smak som passer perfekt til sirupstynnkake og frisk ostemasse. Men det er mulig å bruke andre bærsorter og lage gele av disse.

Solbærgele

5 dl solbærsaft, blandet med litt vann

6 gelatinplater

Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Varm deretter opp gelatinplatene, og hell kald solbærsaft sakte i gelatinen. Hell blandingen over ostemassen. Settes kjølig til geleen har stivnet. Pynt med strimler av sirupstynnkake.

Du har kanskje også lyst til å lese...