Biff à la Lindstrøm med viltkjøtt

Biff à la Lindstrøm med vilt. Foto Arne Nohr

Biff à la Lindstrøm med viltkjøtt

Øystein Sunde synger om ”Biff á la Lindstrøm og Kualalumpur”. Nå er ikke dette ”ekte biff”, men et godt produkt laget på basis av malt kjøtt og gode og smakfulle råstoffer. Retten er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. I tillegg til malt kjøtt, inneholder denne «biffen» kokt mandelpotet, sylteagurk, syltete rødbeter, kapers og løk. Dette gir «biffen» en helt spesiell smak!

Jeg valgte å bruke malt reinsdyrkjøtt av kalv i dag. Det smakte aldeles herlig!

Dette trenger du til 4 personer:

500 gram malt viltkjøtt (elg, hjort, rein, rådyr)

3 kokte mandelpoteter

1 egg

salt

pepper

1 dl vann

1 dl creme fraîche eller fløte

2 ss hakkete syltede rødbeter

2 ss hakkete sylteagurk

2 ss finhakket sjalottløk

2 ss kapers – kan sløyfes

smør til steking

 

Bland malt kjøtt med kalde, moste kokte mandelpoteter, egg, salt, pepper, finhakket sjalottløk, hakkete syltede rødbeter, sylteagurk og kapers. Spe med vann og creme fraîche eller fløte til farsen får passende konsistens – ikke for løs og ikke for fast. La dette stå og godgjøre seg i 15 minutter i kjøleskap, slik at farsen «får satt seg». Form farsen som biffer med tykkelse på ca. 2 cm, som stekes i stekepanne. Serveres med stekte poteter eller fløtegratinerte poteter og eventuelt en saus til.

Oppskrifta er hentet fra «Man tager en elg» fra 2011.

Du har kanskje også lyst til å lese...