Geitramskjeks
Geitramskjeks
Kan jeg friste med geitramskjeks? Geitramsen lyser fremdeles opp her i de dype skoger. I dag byr jeg på en søt smak av fylkesblomsten til Hedmark – geitramskjeks. Her bruker jeg tørkede geitramsblomster. Se fremgangsmåte her på min hjemmeside: kirstenwinge.no
Geitramskjeks
100 gram smør
1.5 dl sukker
4.5 dl hvetemel
1.5 ts bakepulver
100 gram mandler
1 egg
4 ss tørkede geitramsblomster
50 gram hvit sjokolade
eggehvite til pensling
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett malte mandler, mel, bakepulver og tørkede geitramsblomster. Tilsett egg. Hakk sjokolade og tilsett dette til slutt. Rør sammen. Del deigen i 4 like pølser, og legg disse på en stekeplate kledd med bakepapir. Legg håndflaten på pølsene og press disse til ca 1 cm tykkelse. Pensle med eggehvite. Stekes midt i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter. Ta ut stekeplaten, og del stengene i biter på ca 2.5 cm bredde. Sett kjeksene på den ene kanten som er skåret i, og stek videre i ca 4 minutter før du snur kjeksene og gjør det samme på den andre siden. Avkjøl. Dette smaker godt til en kopp med kaffe.