Sjokoladekake
Sjokoladekake er godt for både store og små. Oppskrifta på denne sjokoladekaken fant jeg i Adresseavisen. Den var beregnet på liten langpanne. Jeg har justert oppskrifta slik at den passer i rund form med diameter 24 cm. Aldeles nydelig kake som er saftig og god og som aldri blir mislykket. Trikset er natron og tjukkmjølk eller kulturmelk i kaka! Kaka er holdbar. Men det bruker ikke å være noe problem – denne er udrøy! Jeg serverer rørte molter til denne herlige kaken. Du kan gjerne bruke andre bærsorter hvis du ikke har molter.
Kake
2 egg
2.5 dl sukker
62.5 gram smeltet smør
2.5 dl tjukkmjølk fra Rørosmeieriet eller kulturmelk
3 dl hvetemel
1 ts natron
2 ss bakekakao
Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett de andre ingrediensene. Pass på at smøret er avkjølt. Hell deigen i ei smurt form. Stekes på 200 grader i 20-30 minutter.
Fyll
200 gram melis
75 gram mykt smør
1.5 ss kakao
1.5 ts vaniljesukker
2 ss kaffe
Bland ingrediensene. Jeg bruker miksmaster for at fyllet/kremen skal få en luftig konsistens. Smør fyllet på kaka når den er avkjølt. Serveres med rørte molter eller andre bær hvis du ønsker. Smaker herlig til en god kopp med kaffe!