Brødpudding med bringebær
Brødpudding med bringebær
Plutselig så fikk jeg lyst til å ta opp bringebær fra fryseren. Bringebær som ble sanket inn i selveste bringebærhimmelen i en nabokommune. Jeg sier ikke mere! Hva passer vel bedre enn å bruke en gammel og tradisjonell oppskrift på brødpudding og kombinene med bringebær? Dette er dessert for både store og små! 🙂
Brødpudding med bringebær
8 skiver daggammel loff
50 gram smørbart smør
200 gram bringebær
4 egg
100 gram sukker
5 dl melk
2 ts vaniljesukker
Vaniljesaus eller vaniljekrem
Smør loffskivene, og del dem i to på skrått (diagonalt). Legg skivene i en på forhånd smurt ildfast form med smørsiden opp. Legg skivene lagvis, og ha bær mellom lagene.
Visp egg, vaniljesukker, melk og en del av sukkeret. Hell denne blandingen over loffskivene. Legg press på, og la formen stå slik at blandingen trekker godt inn i skivene. Dryss resten av sukkeret på toppen.
Brødpuddingen stekes i vannbad ved 160 grader i 40 minutter i stekeovnen. Øk deretter temperaturen til 175 grader og stek videre i 15-20 minutter, til brødpuddingen har fått gylden farge. Serveres lunken med vaniljesaus eller vaniljekrem, eller bringebærsaus. Se oppskrift på min hjemmeside.